Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Schoolvakantie

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 09:27

Schoolvakanties in België zijn soms net anders als in Nederland en Duitsland. Van de Duitse vakanties verschil merken we niet zo veel. Eerder die van Nederland. Waarom denk je dan?

Onze kinderen zitten in België op school. Maar zwemmen en het dansen is in Nederland. We wonen vlak bij de grens. We zitten dus zo in Nederland.

We merken het als de kinderen schoolvakantie hebben, de zwem- dansles gaan dan gewoon door. Dat is eigenlijk wel jammer want we hebben die dag maar nog een halve dag over.  Maar als ze in Nederland vakantie hebben, hier weer school dan is het een rustige middag.

Soms is het dus wel lastig. We hebben ook 2 maanden zomervakantie begint 1 Juli tot 1 September. Ze eindigen dus misschien midden in de week of ze beginnen midden in de week. Dan hebben we hier al vakantie dan gaat de les nog door. Het kan ook zijn dat de les al begonnen is en we nog zomervakantie hebben.
Dit zijn dan ook de lessen die mijn kinderen al missen. Omdat ze met patro op kamp zijn, of we zijn zelf nog op vakantie.

Dan wordt er wel eens gevraagd hoe doen jullie dat dan in de zomervakantie? Je hebt maar 3 weken vakantie en die andere weken dan met de kinderen. Gelukkig zijn ze nu oud genoeg om alleen thuis te blijven als we werken zijn.

Toen ze klein waren gingen ze naar de vakantieschool. Een opvang die 2x 2 weken in de zomer open is. Het wordt door de gemeente georganiseerd. Dit is van 9 tot 16 uur, maar je kon de kinderen al om 7 uur brengen en om 18 uur ophalen. De week kost niet veel, de voor en na opvang ook niet.

We moesten de kinderen op tijd aanmelden. Vol is vol, dan krijg je geen plaats meer. Je hebt ook maar een bepaalde tijd tot wanneer je de kinderen kunt aanmelden. Het was allemaal goed geregeld.

De kinderen hadden er plezier in om ernaartoe te gaan. Want klasgenoten waren er ook wel altijd te vinden. Ze maakten ook veel nieuwe vriendjes en vriendinnen.

 

Toch mis ik wel eens de tijd dat ze daarheen gingen. Daarna hingen ze rond het huis. Maar dit jaar is de jongst voor het eerst werken. Het wordt meteen weer stil in huis. Met haar zus werkt ze nu in de zomer in een hotel. Ze gaan steeds samen en komen samen terug. Ze regelen het gewoon, geweldig.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.