Een onverwachte regenbui op een verjaardag

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 17:33

Ik kwam deze foto, ik herinner me nog goed die ene zondag, twee jaar geleden, toen we de 14e verjaardag van onze jongste dochter vierden. Het beloofde een mooie dag te worden, en we waren buiten bezig met de voorbereidingen voor het feest. Maar toen gebeurde het onvermijdelijke: een flinke regenbui gooide roet in het eten.

Net toen we dachten dat we geluk hadden met het weer, begon het te regenen. Eerst stond Buienradar op droog, maar plotseling veranderde het en voorspelde het regen. Onze derde dochter was op dat moment onderweg naar karate op de fiets, dus we haalden haar snel op. Het voelde niet veilig om haar in de stromende regen te laten fietsen.

De regen veranderde al snel in hagel, en het onweer begon te rommelen. Het leek alsof alles uit de lucht kwam vallen. We konden alleen maar hopen dat het snel zou stoppen. De goten waren niet opgewassen tegen de hoeveelheid water, en ik kon niet anders dan denken aan de drie keer dat onze straat en achtertuin blank stonden door overstromingen.

Gelukkig hield de hevige bui na een tijdje op, en konden we buiten zitten toen de familie arriveerde. Maar helaas begon het weer te regenen rond 17 uur. Sommige gasten moesten even wachten voordat ze naar hun auto konden gaan. Het was bijna onmogelijk om naar buiten te gaan zonder volledig doorweekt te worden.

Het onweer, de regen en hagel hielden een flinke tijd aan. De goten konden het water niet aan en het begon zich te verspreiden over de straat en de stoep. Ik voelde me nerveus en vreesde voor hoogwater, vooral omdat we dat al drie keer eerder hadden meegemaakt.

Gelukkig hadden we genoeg hulp van familieleden om het hoofd te bieden aan de situatie. Mijn man bleef rustig, vooral omdat we na de overstromingen alles opnieuw hadden moeten maken en hij vertrouwen had in onze voorbereidingen. Ik bad op dat moment dat het ons bespaard zou blijven.

Uiteindelijk begon het zachter te regenen, het waterpeil begon te zakken. De zon kwam tevoorschijn, en mijn man zei opgelucht: "De planten en bloemen hebben hun water gehad." Ik was vooral blij dat de regen eindelijk stopte.

Al met al was het een verjaardag die we niet snel zullen vergeten. Ondanks de onverwachte regenbui, hebben we toch een mooie tijd gehad met onze familie. Het herinnert ons er ook aan om altijd voorbereid te zijn op onverwachte situaties, want het weer kan soms behoorlijk grillig zijn. Nu kijken we terug op die dag met een glimlach, wetende dat we samen elke uitdaging aankunnen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.