Mijn eerste sauna bezoek

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 21:21

Ik kan het me nog goed herinneren, het was ongeveer een jaar geleden dat ik voor het eerst naar de sauna ging. Het was eigenlijk niet iets waar ik eerder aan gedacht had, maar het ligt slechts een half uur rijden van mijn huis. Normaal gesproken ging ik al drie jaar lang af en toe zwemmen bij Carolusthermen in Aken. Ik voelde me daar comfortabel omdat zwemmen met badkleding mogelijk was, maar naar de sauna gaan zonder badkleding leek me niet zo prettig.

Ik had altijd wel een beetje spijt dat ik niet naar de sauna kon gaan, maar mijn man bracht daar verandering in toen hij twee waardebonnen voor Thermea 2000 kreeg. Hij stelde voor dat ik eens op hun website zou kijken, en dat deed ik. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat ze elke dinsdag en het eerste weekend van de maand een speciale dag hadden waarop zwemmen met badkleding en saunabezoek met badkleding was toegestaan.

De andere dagen waren er mogelijkheden om te zwemmen met kleding en naar de sauna te gaan zonder badkleding. Op donderdag was het zelfs een geen badkledingdag. Ik vond het geweldig dat ze voor iedereen wat te bieden hadden, dus ik besloot om een dag in het weekend te prikken om te gaan.

Eenmaal daar aangekomen, ontdekte ik al snel een van mijn favoriete sauna-ervaringen: de opgietsauna. Het was een unieke ervaring waarbij heerlijke geuren werden gebruikt tijdens de opgieting. De laatste sessie waar ik aan deelnam, was met berkenboomtakken, die een heerlijke geur verspreidden. Het verbaasde me dat ik er, ondanks mijn allergie voor berken, goed tegen kon.

Ik had een geweldige dag en wist meteen dat dit voor herhaling vatbaar was. Dus besloten mijn man en ik om dit vaker te gaan doen. En alsof dat nog niet genoeg was, begon ik ook aquafit lessen volgen. Voordat ik naar de les ging, kon ik elke dinsdag genieten van de eucalyptus sauna en de infrarood sauna. Het was een heerlijke manier om te ontspannen en mezelf op te laden. Helaas ben ik sinds het begin van dit jaar niet meer naar de sauna geweest, en ik mis het echt.

Maar er is goed nieuws! Mijn man is momenteel bezig met het opzetten van een sauna in onze achtertuin. Het zal niet lang meer duren voordat ik thuis kan genieten van mijn eigen sauna. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Nu vraag je je misschien af of ik eerder in de sauna ben geweest en hoe ik dat vond. Nou, voordat ik naar Thermea 2000 ging, had ik dus nog nooit eerder een sauna bezocht. Het was allemaal nieuw voor mij, maar ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Het was een beetje ongemakkelijk in het begin om naakt in de sauna te zijn, maar al snel kwam ik over dit gevoel heen.

Het grootste voordeel van de sauna vond ik de ontspanning. Het voelde alsof alle stress van me af gleed terwijl ik daar zat, omringd door de warmte en de geuren van de verschillende kruiden, bomen en citrussen. Het was een geweldige manier om te ontspannen en mijn gedachten te kalmeren. Ik ontdekte ook dat de saunagang een positief effect had op mijn huid. 

Al met al ben ik ontzettend blij dat ik eindelijk de sauna heb ontdekt en ik kan niet wachten om mijn eigen sauna in de achtertuin te hebben. Het is een geweldige manier om te ontspannen, te genieten van de warmte en geuren, en even helemaal tot rust te komen. Als je nog nooit in de sauna bent geweest, raad ik je zeker aan om het eens te proberen. Wie weet ontdek je, net als ik, een nieuwe favoriete manier om te ontspannen en van het leven te genieten.

Ben jij ook al eens in de sauna geweest, hoe vind jij dat?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.