Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Flinke regenbui

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 17:33

Ik kwam deze foto tegen. Deze is van 2 jaar geleden toen onze jongste 14 jaar werd.
De dag dat we haar verjaardag vierden. Dat is eigenlijk altijd op een zondag, dan hebben de meeste van de familietijd. Het zag eruit dat het mooi weer bleef. Maar helaas verkeerd.

 

We waren buiten alles aan het klaar zetten. Toen begon het met regenen. Buienradar gaf eerst aan dat het droog was. Maar nu toch noch eens kijken. Ja hoor nu krijgen we regen. Onze derde dochter was met de fiets naar karate. Haar zijn we maar al gaan ophalen. We vonden het maar onverantwoordelijk om haar zo naar huis te laten komen.

Een flinke hagelbui met wat onweer. Nou wat er uit de lucht kwam gevallen. Nu mocht het wel eens stoppen. De goot kreeg het niet verwerkt. En dan denk ik weer aan die 3x keer dat bij ons de straat en de achter tuin blank stond.

Gelukkig hield het al snel op. En konden we met de familie toch buiten zitten toen ze kwamen. Alleen kort voor 17 uur begon het weer. Sommige moesten even wachten voor ze naar de auto konden. Ze stonden op het punt om te vertrekken. Maar als je naar buiten ging was je doornat geweest.

Het onweerde, regen en hagelde weer een flinke tijd. Zoveel dat de goot het niet verwerkt kreeg en het al over straat en de stoep onder stond. Dat is iets waar ik dan wat nerveus word. Dan komt de angst voor het hoog water, 3x vind ik meer als genoeg.

Mankracht was nog genoeg in huis. Maar mijn man blijft sinds dat we voor en achterom alles opnieuw hebben moeten maken heel rustig. Hij heeft nu gewoon alle vertrouwen. Ik ga op dat moment bidden dat het ons bespaard blijft.

Het begint weer zachter te regenen. Het water wordt minder en de zon komt weer naar buiten.
Zo zegt mijn man “planten en bloemen hebben hun water weer gehad”. Ik ben alleen maar blij dat er niet meer regen is gevallen.





«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.