Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Kolibrievlinder

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 12:36

Nadat ik vorig jaar bij ons in de tuin een rare maar mooie vlinder zag, heb ik foto en video geplaatst om erachter te komen om wat voor diertje het hier gaat. Ik had het zelf nog nooit gezien. Iemand schreef het is een kolibrievlinder. Ik had wel een gehoord van een kolibrie maar dan een vogel.

Nu ben ik eens gaan googelen want ik wil wel wat meer weten of de kolibrievlinder. Dit is wat ik vond over het diertje en wil het even delen met jullie zodat jullie ook wat meer weten erover.

Deze vlinder komt voornamelijk voor in Zuid-Europa en Noord-Afrika, China en Japan. Hier bij ons begin hij nu ook veel meer voor te komen. Het is een snelle vlinder, een bekende trekvlinder.  De kolibrievlinder overwintert in het zuiden, en in het voorjaar komen ze terug naar het noorden.

De volwassen vlinders zuigen de nectar uit de bloemen. Hij heeft een lange tong tot 28 mm lang en kan stil hangen in de lucht om de nectar te kunnen opzuigen. Hij hoeft niet zoals een vlinder op de bloem te landen.

Bij regen zal hij net als de vlinder schuilen. Hij komt gewoon overdag voor ook al hoort bij de nacht actieve vlinders.

De ontwikkelingscyclus is hetzelfde als de andere vlinders. Ze leggen eieren waar rupsen uit komen. Diedan vervolgens verpopt om dan als een vlinder tevoorschijn te komen.

 

Heb jij deze vlinder als eens gezien?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.