Een betoverend Internationaal vertelfestival bij Kasteel Alden Biesen

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 12:35

Wat ik nu mis waar we niet naar toe kunnen gaan, ik vertel je er graag over in deze blog. 

Al meerdere jaren ga ik met veel plezier naar het Internationaal Vertelfestival gegaan. Het is een betoverend evenement waar je kunt genieten van verhalen in verschillende talen, waaronder Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees. Het festival is geschikt voor gezinnen, scholen en volwassenen en duurt ongeveer een uur per voorstelling.

Elk jaar zijn er boeiende vertellers die ons meenemen op reis door hun verhalen. 2019 hadden we het genoegen om te luisteren naar twee getalenteerde dames die elk hun eigen verhaal vertelden. Dit jaar was het extra spannend, want er waren twee vertellers - een man en een vrouw. De man kwam oorspronkelijk uit India maar woonde al geruime tijd in Engeland. Over de herkomst van de vrouw wisten we nog niets.

Samen vertelden ze een meeslepend verhaal over een koning en zijn vrouw. Het was een meeslepende ervaring, waarbij ze elkaar afwisselden in het vertellen. De man vertelde wat sneller dan de vrouw, waardoor het extra spannend werd. De climax van het verhaal was geweldig, en hun vertelkunsten maakten het tot een onvergetelijke avond.

Ik was zo enthousiast dat ik me ook voor een andere dag had aangemeld, waarbij er maar liefst drie vertellers waren - een Belg, een Fin en een Noor. Ze begonnen elk met iets over zichzelf te vertellen en begonnen toen hun verhalen in hun moedertaal, Fins, Noors en uiteindelijk in het Nederlands. Hoewel het grootste deel van de voorstelling in het Engels en Nederlands was, waren er ook af en toe stukjes in het Fins en Noors.

De verhalen waren adembenemend en de vertellers deden het geweldig. Het was een fantastische avond waar ik veel plezier had en soms ook hartelijk om moest lachen. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik weer terugga. Het Vertelfestival is elk jaar weer anders en blijft me verrassen met nieuwe vertellers en boeiende verhalen.

Lijkt dit jou ook leuk? Overweeg dan om ook een bezoek te brengen aan Kasteel Alden Biesen in Bilzen, waar dit betoverende festival plaatsvindt. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.