Mijn liefde voor boeken

Gepubliceerd op 22 maart 2020 om 11:54

Ik hou van lezen, echt heel veel. Het maakt me niet uit wat voor soort boek het is, ik geniet er altijd van. Ik lees om te ontspannen en om nieuwe informatie op te doen.

Als kind las ik al ontzettend veel. Boeken, stripverhalen, alles wat ik te pakken kon krijgen. Soms tot ergernis van mijn moeder, want ik bleef vaak laat op om te lezen, terwijl ik eigenlijk moest slapen. Naarmate ik ouder werd, veranderde dat niet. Ik voegde Duitstalige boeken, tienerbladen en soms zelfs Engelse boeken voor school toe aan mijn leeslijst.

Het plezier van lezen is altijd gebleven. Nog steeds verslind ik allerlei soorten boeken: Nederlandstalig, Duitstalig en nu ook Engelstalig, dankzij mijn Engelse lessen. Mijn Engels was nooit geweldig, dus besloot ik het te verbeteren.

Wanneer een boek spannend is, moet ik oppassen dat ik niet de hele nacht doorlees. Ik heb namelijk de gewoonte om voor het slapengaan te lezen. Ook in bad duik ik graag in een boek. Voor ik het weet, is er alweer een uur voorbij als het badwater koud begint te worden.

Naast ontspanning, lees ik ook graag informatieve boeken over onderwerpen waar ik interesse in heb. Reiki, boeddhisme, engelen, chakra's, dromen, de maan, sterrenbeelden, numerologie, edelstenen, ik wil er allemaal meer over weten en lees er graag over.

Gelukkig heb ik een gezellig kamertje in huis dat helemaal is omgetoverd tot boekenkast. Daar kan ik al mijn boeken kwijt. Soms kom ik boeken tegen die ik mooi vind en nog eens wil lezen. Ook staan er kinderboeken voor mijn kinderen en mijn hobbyboeken, zoals naaiboeken, breiboeken en knutselboeken.

En jij, lees jij ook graag boeken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.