Een verhaal van hulp en dankbaarheid

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 15:15

Ik wil graag mijn bijzondere ervaring als vrijwilliger bij het Rode Kruis met jullie delen. Als tiener was ik al lid van het Oranje Kruis, maar een ongeval moest ik destijds mijn activiteiten staken. Jaren later, toen mijn kinderen nog klein waren en de afstand naar Kerkrade groot, kwam het er niet van. Totdat een berichtje uit Kelmis mijn interesse wekte, en ik me daar aanmeldde als vrijwilliger. En zo begon mijn onvergetelijke reis als Rode Kruis vrijwilliger.

In Kelmis, een Duitstalig gebied in België, kreeg ik de kans om Bebs en Eerst Helfer te worden. Met veel enthousiasme nam ik deel aan evenementen, waarbij ik soms ook Epamu's, degenen die op de ambulance rijden, ontmoette. De blauwe kleding en gele jas van het Rode Kruis in België kregen naast zich ook een grijze broek, een wit T-shirt, een rode vest en jas te liggen van Kerkrade, Nederland (2017). Het voelde als een nieuw begin, en ik voelde me meteen thuis in dit warme team.

Nu heb ik voor Kerkrade een cursus communicatie gevolgd. Het is bijna hetzelfde als in België, maar er zijn wat verschillen. De nieuwe kennis en vaardigheden stelden me in staat om nog beter te dienen. EHV (Evenementenhulpverlening) leerde me alles wat ik moest weten om doeltreffend te kunnen handelen tijdens evenementen. De interessante lessen werden gegeven door een geweldige instructeur, wat het leren des te leuker maakte.

Wat ik het meest waardeer aan vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis is de dankbaarheid die je krijgt van de mensen die je helpt. Ik kan met vreugde zeggen dat ik er nooit spijt van heb gehad om weer terug te keren naar het vrijwilligerswerk. Het gevoel dat je het leven van anderen positief kunt beïnvloeden, is onbetaalbaar en vervult mijn hart met blijdschap.

Maar het Rode Kruis is meer dan alleen een organisatie; het is een gemeenschap van toegewijde mensen die allemaal hetzelfde doel hebben: anderen helpen. Het is hier waar ik nieuwe mensen ontmoette. Onze gedeelde passie voor dienstbaarheid creëerde een sterke band, en samen vormden we een hecht team dat klaarstond om te helpen waar nodig.

Als je denkt dat vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis iets voor jou is, dan kan ik het alleen maar aanmoedigen. Het is een geweldige manier om nieuwe vaardigheden te leren, waardevolle vriendschappen op te bouwen en iets positiefs terug te geven aan de samenleving. Het Rode Kruis is altijd op zoek naar mensen die willen bijdragen, niet alleen in Nederland en België, maar over de hele wereld.

Dus, als je interesse hebt om je aan te sluiten bij ons team van gepassioneerde vrijwilligers, aarzel dan niet om de website van het Rode Kruis te bezoeken. Je vindt er alle informatie over hoe je je kunt aanmelden en wat je kunt verwachten van het vrijwilligerswerk.

Als ik terugkijk op mijn reis als Rode Kruis vrijwilliger, ben ik dankbaar voor alle kansen, ervaringen en vreugdevolle momenten die het me heeft gebracht. Het heeft mijn leven verrijkt op manieren die ik nooit had kunnen voorzien. Dus kom bij ons en ontdek de waarde van dienstbaarheid en de kracht van gemeenschap. Samen kunnen we het verschil maken, één hulpactie tegelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.