Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Onze Valkparkiet Kuifje

Gepubliceerd op 19 juli 2020 om 12:28

Ons valkparkiet Kuifje is bij ons gekomen toen onze jongste pasgeboren was. Kuifje is nu pas 16 jaar geworden. Ik hoop dat we hem nog wat jaartje hier hebben. Zijn naam heeft hij te danken aan zijn Kuif op zijn kopje.

Sally was een baby. Kuifje kwam veel uit de kooi. Hij ging altijd bij haar zitten op de rand van de box of in de box. Soms ging hij op haar buik zitten. De eerste keer was ik wel wat bang zou hij haar pikken. Maar dat deed hij niet.

Hij zat op haar en begon met een heel verhaal te vertellen. Dat deed hij altijd zo. Dit doet hij nu ook nog geregeld. Ze staat dan voor de kooi en hij begint dan tegen haar te fluiten. Soms ook bij de andere kinderen, maar bij haar altijd.

Toen we hem 2 jaar hadden is Rocky onze papegaai erbij gekomen. Sindsdien kunnen we Kuifje helaas niet meer uit de kooi laten. Hij laat zich niet meer pakken, wilt niet meer op de hand zitten komen en beet dan elke keer. Hadden we hem uit de kooi ging hij meteen weer terug erin.

Toen had mijn moeder een valkparkieten vrouwtje Molly. Ze is toen bij kuifje gekomen, waren ze met hun twee. Ik heb toen een paar keer eieren gehad met jongen. Ik lette op dat het maar 1x per jaar was. Maar bij de 4 de keer had ze nieuwe eieren gelegd terwijl ze jongen in de kooi had.

Ik heb de eieren erin gelaten. Toen ze uitkwamen alle 3 en de jongen 4 dagen oud waren heb ik Molly dood bij de jongen gevonden. Kuifje hielp haar al met voeren. Maar nu stond hij er alleen voor. We zijn hem dan ook gaan helpen. Maar helaas van dat nestje hebben het er 2 niet meer gehaald.

Hij eet graag in de ochtend een stukje boterham, maar die moet niet in de voerbak gelegd worden. Nee aan de wasknijper moet hij. Dan kan hij er zo van eten. In de avond is het altijd een stukje koekje. Vergeet ik dat eens dan is hij de dag erna boos op mij en wilt me dan pikken in de vinger.

Hij vindt het ook heel fijn als ik met de waterspuit kom. Heerlijk wassen dan gaan de vleugels uit en staat er een heerlijk onder de douche. Vroeger in het begin zat hij is de afwasbak. Dan een kleine straal uit de kraan en meneer stond er onder.  


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.