Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Kruidenwis

Gepubliceerd op 31 mei 2020 om 16:09

Op de foto zie je mijn derde kruidenwis die ik heb gemaakt. Nu vraag jij je misschien af wat is een kruidenwis?

Ik wist het eerst ook niet precies wat het inhield. Maar het is allemaal begonnen nadat ik met de Moonchallenge heb meegedaan van Yvonne Vrijhof. Toen ben ik bij haar begonnen met de kruidencursus en heb ik geleerd wat een kruidenwis is.

Ik heb vroeger wel eens in huizen van die boeketen zien hangen. Maar ik was nog klein en kan niet zeggen waar. Het kan op vakantie zijn geweest, maar ook hier in de buurt.

Een kruidenwis is een boeket met 7 of 9 kruiden die je plukt op de dag van Sint-Jan dat is op 24 Juni. Het mag ook een dag ervoor of erna.  Je plukt de kruiden bloemen die je voor je huis of gezin wilt samenstellen. Helaas dit jaar gaat hij niet door op 24 juni maar op 14 en 15 augustus dan is het Maria ten Hemelvaart. Helaas kan ik dan niet gaan en ik sla een jaar over.

Een bloem staat voor een bepaalde betekenis. Je mag ze ook niet met ijzer snijden of knippen. Dit is voor de energie die in het kruid zit. Het beste is met je vingers of een vuursteen. Als je boeket klaar is dan zegen je jouw boeket met je 5 elementen, verbrand je jouw oude boeket. Het is een bescherming/ voorspoed of wat het je moet gaan brengen dat jaar voor je huis en gezin.

In deze kruidenwis zit:
Salie, citroenkruid, klaproos, kamille, lavendel, moederkruid, riet, wijnruit en wilde marjolein.

Welke ik precies vorig jaar geplukt had weet ik niet. Maar ik weet klaproos, lavendel en bandnetel zaten erin. En ja ik heb de brandnetel met mijn eigen handen geplukt en dat zonder vuursteen.

Elk jaar heb je een andere kruidenwis. Net dat wat voor jou op dat moment nodig is voor jou huis en gezin.

Heb jij ook een kruidenwis in huis?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.