Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Kikkers

Gepubliceerd op 19 april 2020 om 12:12

Het is weer een tijdje geleden dat het begon de trekkende kikkers en padden. Regenachtig weer, vochtig weer tijd voor hen om op pad te gaan. Van half februari tot half April is het de tijd dat je ze tegen kunt komen in de overdag of in de avond.

Rond deze tijd zijn de kikkers weer op pad. Zoeken hun plekje op voor de eieren aan meertjes, riviertjes, enz. Maar als ik in mijn auto zit vind ik dit minder fijn. Ik ben niet de enige, ik ken nog anderen die het ook niet fijn vinden.

Het is zelfs zo dat als ik de mogelijkheid heb ik om de pad heen rij. Ik pas wel op, rij dan ook langzaam. Maar dan mag er geen verkeer achter mij rijden, of me tegemoetkomen. Helaas voor de padden als er verkeer achter mij komt, dan moet ik natuurlijk doorrijden. Maar als het kan houd ik rekening met ze. Het zijn ook levende wezens.

Ik zei eens tegen mijn oudste toen ik haar opgehaald had. “Daar gaan ze weer, stap even uit en zet ze even aan de overkant”. Er kwam een brul “bah die glibberige dingen, nee dankje”. Ik moest lachen om hoe ze het zei. Ik zelf heb geen moeite om een kikker op te pakken. Heb ik al een paar keer gedaan.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.