Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Vrijwilliger bij het Rode Kruis

Gepubliceerd op 15 maart 2020 om 15:15

Als tiener zat ik bij het oranje kruis. Ik ben toen moeten stoppen na een zwaar ongeval. Daarna heb ik nog wel eens eraan gedacht, het was een hele leuke tijd. Maar omdat mijn kinderen klein waren en het toch een eindje rijden was naar Kerkrade heb ik het niet gedaan.
Tot ik een berichtje van Kelmis voorbij zag komen, ik heb me daar aangemeld dit is een paar jaar geleden geweest.

Op een evenement leerde ik mensen van Kerkrade kennen, hoorde veel leuke, positieve dingen over Kerkrade. En toen heb ik me daar ook aangemeld, dus sinds oktober 2017 ben ik ook in Kerkrade bij het Rode Kruis.

Ik zie dat er best nog wel wat verschil erin zit. Hier in België hebben we blauwe kleding en een gele jas. Terwijl we in Kerkrade een grijze broek, wit T-shirt, rode vest en jas aan hebben.
In Kelmis het Duitstalige gebied van België heb ik Bebs en Eerst helfer gedaan. Ik ga mee naar evenementen. Soms gaan dan ook wel eens Epamu’s mee, dat ligt dan aan het evenement. Een Epamu is een persoon die op de ambulance rijdt.

Nu heb ik voor Kerkrade een cursus communicatie gevolgd. Het is bijna hetzelfde als in België, er is maar een heel klein verschil. Maar het was een leuke en zeer leerrijke les. Weer iets nieuws erbij geleerd.
EHV staat voor evenementenhulp. Hier krijg je van alles geleerd wat ik moet weten als ik op een evenement ben. En de les is zeer interessant, leerrijk. We hebben een leuke instructeur, dan maakt het de les nog leuker mee.

Je maakt best ook wel leuke dingen meer. Mensen zijn zo dankbaar als je ze geholpen hebt. Daar doe ik het dan ook voor. Ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik het doe. Ik heb er geen spijt van. Je leer nieuwe mensen kennen. Je kunt anderen helpen.
We zoeken altijd nog mensen, niet alleen bij ons, maar door heel Nederland en België. Dus bij interesse kijk eens op de website van het Rode Kruis. Informatie vind je daarover hoe en wat.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.