Kom uit je comfortzone

Gepubliceerd op 23 februari 2020 om 10:10

Ik kan het zelf haast niet geloven, maar ik heb het gedaan: ik ben begonnen met bloggen! Schrijven is altijd al een passie van me geweest, maar tot voor kort hield ik mijn stukjes alleen voor mezelf. Ik hield een soort dagboek bij, vol aantekeningen en gedachten die ik met niemand deelde. Misschien was het uit angst voor oordelen of omdat ik soms moeite heb met de Nederlandse spelling. Ik bedoel, wie wil er nu gecorrigeerd worden en zijn ego daardoor op de proef stellen?

Maar iets heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. Ik heb mezelf uitgedaagd en ben uit mijn comfortzone gestapt. Het begon met live gaan op mijn Facebook-pagina, dat was een enorme stap voor mij. Wat als mensen me raar zouden vinden? Tja, daar was weer mijn ego, dat altijd klaarstaat om me tegen te houden.

Toch, met een beetje tijd en moed, begon ik te ontdekken waar ik over wilde schrijven. En dat is simpelweg mijn leven en alles wat ik daarin meemaak. De leuke momenten, maar ook de minder leuke. Ik besefte dat mijn blog is wie ik ben en dat mijn lezers het kunnen accepteren of links kunnen laten liggen. Ik ben ik, en jij bent jij. Maar wie weet, misschien kunnen sommige mensen zich wel herkennen in mijn verhalen.

Mijn olietjes hebben me enorm geholpen om deze stap te zetten en mijn angsten te overwinnen. Benieuwd welke oliën dat zijn? Natuurlijk! De olietjes uit de bijbel hebben veel voor me betekend, maar ook Valor, Joy, Believe en Highest Potential hebben hun magie in mijn leven gebracht.

Valor, een krachtige mix van essentiële oliën, gaf me de moed om mijn onzekerheid aan te pakken en mijn stem te laten horen. Het stelde me gerust en liet me geloven dat ik mijn eigen pad kan bewandelen, ongeacht de mening van anderen.

Joy, zoals de naam al aangeeft, bracht vreugde in mijn hart. Het hielp me om positief te blijven, zelfs als ik twijfelde aan mijn blogavontuur. Het herinnerde me eraan dat ik mijn passie volgde en dat alleen al maakte me gelukkig.

Believe was mijn steun en toeverlaat toen ik begon te twijfelen aan mijn kunnen. Het liet me geloven in mijn schrijfvaardigheden en dat ik mijn verhalen waardig genoeg waren om te delen met anderen.

Highest Potential, de naam zegt het al, motiveerde me om mijn volledige potentieel te bereiken. Het inspireerde me om door te zetten, zelfs als ik obstakels tegenkwam. Het maakte me vastberaden om mijn blog tot een succes te maken.

Wil je meer weten? Blijf dan mijn blog volgen, want ik ben vastberaden om mijn avonturen, gedachten en ervaringen te blijven delen. En wie weet, misschien kan mijn verhaal ook jou inspireren om uit jouw comfortzone te stappen en jouw dromen na te jagen.

Als ik terugkijk op mijn leven, zie ik dat ik altijd een passie heb gehad voor schrijven. Als kind vulde ik schriftjes met verhalen en gedichten. Maar ergens onderweg ben ik gestopt met het delen van mijn woorden met anderen. Misschien was het een combinatie van onzekerheid en de angst voor kritiek. Ik wilde mijn veilige cocon niet verlaten.

Maar nu heb ik de moed gevonden om uit die comfortzone te stappen. En ik ben zo blij dat ik het heb gedaan. Bloggen heeft me niet alleen geholpen om mijn creativiteit te uiten, maar het heeft me ook verbonden met gelijkgestemde mensen die mijn passies delen.

Het schrijven voor mezelf was veilig. Niemand kon me beoordelen, en ik hoefde me geen zorgen te maken over fouten of kritiek. Maar door mijn blog te delen, heb ik ontdekt dat er iets magisch gebeurt wanneer je jezelf openstelt voor anderen. Je creëert een ruimte voor verbinding, begrip en zelfs inspiratie.

Natuurlijk, niet iedereen zal mijn blog leuk vinden, en dat is helemaal oké. Ik heb geleerd dat het niet gaat om het behagen van iedereen, maar om mijn eigen waarheid te delen. Als mijn woorden iemand kunnen raken of inspireren, dan is mijn missie al geslaagd.

Dus, aan iedereen die nog aarzelt om uit zijn comfortzone te stappen: ik moedig je aan om het te doen. Of het nu gaat om bloggen, schilderen, zingen of iets anders waar je hart ligt, je zult versteld staan van de voldoening die het brengt. Laat je angsten los, omarm je passie en wees niet bang om jezelf te laten zien aan de wereld.

Ik ben dankbaar voor mijn olietjes die me hebben geholpen bij deze reis. Ze zijn een waardevol onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine. Ik gebruik ze om mezelf te kalmeren als ik nerveus ben voor een nieuwe blogpost, of om mijn creativiteit te stimuleren als ik vastloop.

Dus, hier ben ik dan, klaar om mijn leven te delen met de wereld. Ik hoop dat mijn verhalen een glimlach op je gezicht toveren, je inspireren of je simpelweg herinneren dat je niet alleen bent in je eigen reis.

Bedankt dat je deel uitmaakt van mijn avontuur en dat je mij hebt aangemoedigd om uit mijn comfortzone te stappen. Samen kunnen we groeien, leren en genieten van de prachtige reis die het leven is.

Tot de volgende blogpost!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.