Vraag hier je gratis E-book Aromatherapie aan

Wat is belangrijk winnen of verliezen

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 10:03


Mijn 4 kinderen zwemmen of zwommen mee aan wedstrijden. Amy en Kirsty zwemmen niet meer. Dean en Sally zwemmen nog steeds.

Amy, Dean en Sally wilden altijd winnen. Als ik dan zei volgend jaar dan ben je een van de oudste in de serie, dan is de kans groter. Voor Amy en Dean was het goed. Maar Sally wilde daar niets van horen.

Kirsty wist van haar vereniging zijn nog anderen van haar leeftijd. Ze was niet met ieder slag even goed. Ik zei haar “wat maakt het uit, je kunt niet overal even goed in zijn”. Ze accepteerde het maar niet helemaal.

Ik leerde reiki en voor elke wedstrijd kwam Sally naar me toe. Mama even reiki geven. Ik gaf haar reiki, de eerste keer niet eens in de gaten dat die dag wedstrijd zwemmen was. Toch merkte ik dat ze zo meer energie had en het zwemmen beter ging. Ze was al eens niet laatste van haar serie. Het ging al beter. Maar ze was nog niet eerste.


Een jaar waar ze de jongste in de serie zijn en dan 1 jaar waar ze bij de oudste zijn. Hier is de kans groot om op de eerste drie plekken te komen. Dan begon het weer opnieuw. Weer de jongste en het jaar daarop de oudste.

Sally had er het meeste moeite mee. Maar hoe ik haar ook probeerde uit te leggen dat ik trots was op haar ook al was ze laatste. Maar als ze op de laatste plek stond dan was ze echt niet meer te genieten.

Ik heb haar gevraagd zouden we een bloesemremedie voor je uitzoeken. Als antwoord kwam dan “wel nu meteen mama, mag ik uitzoeken?”. Natuurlijk mag ze van mij zelf uitzoeken.

Maar ik liet haar aan haar gevoel denken dat ze niet gewonnen had. Ze koos uit Integratie remedie (niet kunnen accepteren van wat je is overkomen) en Komkommerkruid (doorgaan ondanks verlies).

De maand erna wilde ze nog een nieuwe remedie en toen koos ze Vingerhoedskruid (strijd tussen verstand en gevoel) en Boerenwormkruid (loslaten van twijfel en onzekerheid).

En vanaf toen ging het beter. Ze accepteert haar plaats waar ze terecht komt als ze gezwommen heeft. Natuurlijk als ze bij de eerste drie is dan is ze super trots op zichzelf.

Ik ben elke keer trots op ze als ze gezwommen hebben. Welke plaats ze ook hebben. Ze hebben een goede wedstrijd gezwommen en daar gaat het om.

Mij maakt het niet uit of ik win of verlies. Voor mij is het gewoon ik heb meegedaan.

 

Wat is voor jou belangrijk?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.