Mijn reis met Fibromyalgie: De ontdekking van alternatieve therapieën

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 12:00

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren van mijn leven, zie ik een hobbelige reis die begon met mysterieuze klachten en uiteindelijk leidde tot de diagnose fibromyalgie. Hoewel het een opluchting was om eindelijk te weten wat er met mijn lichaam aan de hand was, was het ook een uitdaging om te leren omgaan met deze aandoening die mijn leven beïnvloedde. Mijn weg naar verlichting bleek onconventioneel te zijn, maar bood me uiteindelijk hoop en herwonnen controle.

Het begon allemaal met vage pijnen die langzaam maar zeker erger werden. Ik bezocht mijn huisarts herhaaldelijk, maar de oorzaak van mijn klachten leek ongrijpbaar. Uiteindelijk kreeg ik fysiotherapie voorgeschreven, die enige verlichting boden, maar het was slechts een tijdelijke oplossing. Na een tijdje hoorde ik van mijn therapeut dat ik niet de enige was die met deze mysterieuze aandoening worstelde. Een medecliënt leed ook aan fibromyalgie en had een arts gevonden die haar diagnose had gesteld. Met nieuwe hoop maakte ik een afspraak bij dezelfde arts en na uitvoerig onderzoek kreeg ik eindelijk de bevestiging van wat er met mijn lichaam aan de hand was: fibromyalgie.

Met de diagnose op zak werd mij verteld dat ik moest leren omgaan met mijn aandoening en dat aanpassingen nodig waren. Ik kreeg massages voorgeschreven bij de therapeut, die enige verlichting brachten, maar de pijn verdween nooit helemaal. Daarnaast moest ik ook naar een psycholoog, maar helaas bracht dit niet de gewenste resultaten en de kosten waren hoog. Na een jaar besloot ik te stoppen bij de psycholoog omdat het simpelweg niet het gewenste effect had.

In de loop der jaren bleef ik met mijn klachten doorlopen, waarbij ik merkte dat de intensiteit van de pijn varieerde met de seizoenen. De zomers waren draaglijker, terwijl de winters een uitdaging waren voor mijn lichaam. Ik begon te beseffen dat ik zelf de regie moest nemen over mijn gezondheid en op zoek moest gaan naar alternatieve methoden om mijn fibromyalgie te beheersen.

En opeens begon mijn ontdekkingsreis in de wereld van de alternatieve therapieën. Ik kwam in aanraking met celzouten, bloesemremedies en essentiële oliën. Deze natuurlijke benaderingen boden mij een nieuw perspectief en begon ik geleidelijk aan een positieve impact te hebben op mijn welzijn. Daarnaast ervaarde ik grote voordelen van reiki en energetische therapie, die me hielpen om stress te verminderen en mijn energie in balans te brengen.

Ik zette door met deze alternatieve benaderingen en na verloop van tijd begon ik veranderingen in mijn lichaam en geest op te merken. Mijn fibromyalgie klachten namen af en ik voelde me steeds sterker en veerkrachtiger. Hoewel de aandoening nog niet volledig verdwenen is, heb ik nu de controle over mijn leven terug. Ik kan mijn dagen plannen zoals ik dat wil en genieten van activiteiten die voorheen ondenkbaar waren.

Mijn weg naar herstel heeft me geleerd om te luisteren naar mijn lichaam en te vertrouwen op natuurlijke remedies. Ik ben dankbaar voor de steun van alternatieve geneeswijze die me hebben begeleid op deze reis. Hoewel het een persoonlijke strijd blijft, heb ik hoop voor de toekomst. Ik weet dat ik uiteindelijk zal kunnen zeggen: "Ik had fibromyalgie, maar nu is het weg." Tot die tijd blijf ik me focussen op wat goed is voor mij en blijf ik vol vertrouwen werken aan mijn herstel.

Als jij ook worstelt met fibromyalgie, weet dan dat er hoop is. Ieder individu is uniek, en wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Sta open voor nieuwe benaderingen en geef niet op. Het pad naar herstel kan misschien uitdagend zijn, maar met vastberadenheid en een positieve mindset, kun je op weg zijn naar een betere toekomst. Ik wens je kracht en genezing op jouw reis met fibromyalgie. Samen kunnen we ons richten op een leven van welzijn en veerkracht.

 

Zoek je ondersteuning bij fibromyalgie? Ik help je graag!

Heb je te maken met fibromyalgie en wil je natuurlijke oplossingen en alternatieve therapieën ontdekken? Als iemand die zelf deze reis heeft afgelegd, begrijp ik jouw uitdagingen. Met bepaalde studies en persoonlijke ervaringen kan ik je begeleiden op jou weg naar welzijn en veerkracht. Neem contact op en laten we samen aan de slag gaan!
Mail me: info@franciscadevreede.be

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.