Verleden

Gepubliceerd op 5 januari 2020 om 19:30

Ik ga het toch nog maar eens proberen, om elke 2 weken een blog te maken. Ik heb vroeger als kind veel verhalen geschreven, ik weet dat ik niet alle verhalen meer heb. Ik zal eens gaan kijken of ik wat stukjes terug kan vinden die ik geschreven heb in mijn jeugd. Misschien vind ik nog wel iets dat leuk is om met jullie te delen. Leuk om zelf ook nog eens terug te lezen, wat je zoal hebt meegemaakt.

 

In die tijd schreef je nog met de hand, dus ik zal het moeten overtypen. Je had nog geen computer of gsm. Soms mis ik die tijd wel eens. Maar nu kun je gewoon al niet meer zonder.
Ik kijk graag terug naar de leuke en plezierig dingen die ik heb meegemaakt. Deze wil ik blijven herinneren.

Tot voor een paar jaar geleden bleef ik veel in mijn verleden hangen maar in het negatieve. Ik had als tiener een zwaar ongeval gehad, waardoor ik veel problemen met leren kreeg. Hier kan ik ook eens een blog over plaatsen. Dit heb ik nu achter mij gelaten. Ik wil alleen nog maar het leuke herinneren.

Vroeger (ook weer meer als 30 jaar geleden) vertelde mijn oma mij veel over haar verleden, haar jeugd. Het waren leuke verhalen, soms minder leuke verhalen. Zoals het verlies van haar lieveling broer. Hij stierf in de oorlog. Maar waar hij ligt begraven dat kon ze me niet precies vertellen. Ik ga nu opzoek naar hem. Dit wilde ik altijd al, maar het is er nooit van gekomen.

Oma vertelde veel verhalen over haar man, mijn opa. Helaas heb ik hem nooit gekend want hij is vroeg overleden. Mijn moeder was toen tiener. Mijn opa werkte als douanier. Hij sprak meerdere talen en was een geliefde man bij alle mensen. Het maakte niet uit van welke afkomst je was, bij hem was iedereen gelijk. Wat zou ik hem graag gekend hebben. Maar die tijd zal nog komen, ik weet zeker opa en oma wachten op mij.

Ik luisterde graag naar de verhalen van mijn oma. Ik kreeg er geen genoeg van. Had jij ook een opa of oma die veel verhalen vertelde uit zijn of haar jeugd?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.